lørdag den 5. februar

Højskoledag
Tidspunkt:

Desværre er vi nødt til af AFLYSE den planlagte højskoledag.

torsdag den 24. februar

Minikonfirmander
Tidspunkt: kl. 14.30 - 16.00

Minikonfirmanderne begynder.
Flere informationer i kirkebladet.
torsdag den 3. marts

Foredrag på Holstebro Friskole med Christian Hjortkær
Tidspunkt: kl. 17.00

"Utilstrækkelig" er et tankevækkende foredrag for både forældre bedsteforældre, undervisere (og de unge selv), hvor Christian Hjortkær taler direkte til alle unge, som oplever stress og mindreværd i dette samfund af umulige idealer og krævende præstationskrav. (16+). Christian Hjortkær har netop skrevet en bog om dette emne og giver her tankevækkende foredrag, som gør det lettere for os at forstå nogle af årsagerne bag mange af vore unge menneskers udfordringer i livet.

Der er plads til 100 deltagere - så det er først til mølle-princippet.
Tilmelding sker ved piaeslund@hfri.dk

Entré kr. 75,00

Foredraget arrangeres i samarbejde med Holstebro Valgmenighed.
torsdag den 10. marts

Tidspunkt: kl. 19.30

Holstebro Valgmenigheds ordinære generalforsamling i Skolegade 32, Holstebro.

Dagsorden kan ses i kirkebladet.
torsdag den 17. marts

Teologisk aften mellem det misssionske og det grundtvigske
Tidspunkt: kl. 19.00

Luthers-missionsk præst, Martin Bangsøe fra Sønderjylland, diskuterer med Caspar Wenzel Tornøe. De to præster vil diskutere kristendommens sandhed og sandhedens forskellige versioner med tilbageblik på fortiden og med henblik på fremtiden. Kan man overhovedet tale om, at det kristeligt set er bedre at være missionsk frem for grundtvigsk? Eller omvendt? Vi taler om de voldsomme forskelle, men netop fordi vi opsøger lighederne.
Velkommen til en spændende aften, hvor vi taler om det, vi ellers ikke taler om.

Alle - også kættere - er velkomne!
søndag den 27. marts

Koncert
Tidspunkt: kl. 16.00

Koncert i valgmenighedskirken med duoen Preussler og Schou, klassisk sang og klaver.

Duoen, der udgøres af Cathrine Støving Preussler og Charlotte Schou Jensen - begge uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, har arbejdet sammen i mange år.

Entré: kr. 50,00.
torsdag den 7. april

Fællessang i valgmenighedskirken
Tidspunkt: kl. 19.00

Fællessang i valgmenighedskirken fra den nye højskolesangbog.

Aftenen ledes af Mette Sanggaard, medlem af sangbogsudvalget for den nye højskolesangbog og forstander på Ollerup Efterskole - Sang & Musik.

Entré kr. 50,00.
fredag den 15. april

Langfredag
Tidspunkt: kl. 10.00

Caspar Wenzel Tornøe
lørdag den 23. april

Møde på Skærum Mølle
Tidspunkt: kl. 9.30 - 16.00

Dannelse og folkeoplysning for en ny tid

Program:
kl.   9.30: Ankomst og kaffe

kl.   9.45: Velkomst
Sekretariatschef Lise Korsgaard, Vartov: "Fremtiden for Grundtvigsk Forum"

kl. 10.15: Brian Degn Mårtensen, pædagogisk filosof og samfundsdebattør: "Skolens dannelses- og oplysningsopgaver i dag. Har arven fra Grundtvig stadig betydning?"

kl. 12.00: Frokost

kl. 12.45: Trine Trinskær, højskoleforstander og formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark: "Det danske ideal om folkeoplysning og dannelse må ikke stivne, hvis også fremtidige generationer skal leve i et demokrati.

kl. 14.00: Kaffe

kl. 14.30: Mogens Kirkeby, DGI, politisk ansvarlig for Folkeoplysning & Aktivt Medborgerskab: "Hvordan ser vi DGI vores biddrag til folkeoplysningen?"

Pris: kr. 275,00, der indbetales kontant på dagen eller på mobilepay: 518210.

Tilmelding senest 19. april på tlf.: 9748 1322 eller mail: kontor@folkeuniversitetscenteret.dk

mandag den 16. maj

Koncert
Tidspunkt: kl. 19.30

Festlig koncert i valgmenighedskirken med elever fra Orkesterefterskolen.

Kom og hør de dygtige unge danske og internationale talenter, når de optræder med kor og kammermusik.

Gratis entré.
mandag den 23. maj

Koncert i valgmenighedskirken
Tidspunkt: kl. 19.00

Koncert i valgmenighedskirken med Musica Ficta.

Holstebro Friskole, der er udvalgt til at være en "Syng-, spil- og snakskole", er medarrangør af denne unikke begivenhed, der tager udgangspunkt i højskolesangbogen og varer ca. 75 minutter. Foruden koncerten og fællessang vil der være et let traktement.

Pris og tilmelding vil senere blive meddelt i kirken og her på hjemmesiden.
søndag den 5. juni

Grundlovsmøde på Nr. Vosborg
Tidspunkt: kl. 14.00

Grundlovsmødet på Nr. Vosborg afholdes i samarbejde med Bøvling Valgmenighed, DGI Vestjylland, Holstebro Højskoleforening og Nr. Vosborg.

Grundlovstalen holdes i år af generaldirektør i Danmarks Radio, Maria Rørbye Rønn.

Flere informationer senere.
lørdag den 25. juni

Årsmøde i Foreningen af Fri- og Valgmenigheder
Tidspunkt:

Årsmødet afholdes i år i Ubberup.

Flere informationer, bl. a. vedr. tilmelding senere.
Holstebro Valgmenighed  |   Skolegade 32  |   7500  Holstebro  |   5153 1819  |   caspar@holstebrovalgmenighed.dk